1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (Vnesi svojo oceno)


Loading...

Pot sem začel v Ljubljani čeprav je možno (in to velikokrat počnem) priti z avtom do Dvora in turo začeti bližje hribom. V tem primeru se prihrani veliko kilometrov na in časa, mi pa zmanjka km. za ogrevanje pred vzponom.

Pot poteka skozi Polhov Gradec naprej po asfaltu do Črnega vrha. Vzpon je lepo speljan in ni preveč zahteven. Je pa priljubljena kolesarska destinacija tako, da bo možno srečati veliko različnih kolesarjev. Na križišču na vrhu zavijemo ostro desno in mimo novozgrajenih hiš napredujemo naprej. V začetku je lepa makadamska gozdna pot, ki se počasi spušča, spust je včasih tudi bolj strm, vzponov pa ni veliko. Skoraj obvezna je uporaba GPS-a, ker na enem delu se pot odcepi na desno. Ta odcep je tako skrit, da sem ga  zgrešil in sem se mogel vrniti nazaj. Od tod je pot bolj ozka in manj prehodna ampak ni preveč zahtevna. Na koncu pridemo v vas Selo nad PG. Tukaj imamo dve možnosti, spust desno in nazaj v PG ali levo in naprej prodi Škofji Loki.

 

Tehnični podatki

Dolžina: 70,0 km
Višina: 810 m
Way down: 807 m
Trajanje: 04:30 h:m
Datum: 10.07.2010

Ocena

Dejavnik zabave:
Pokrajina:
Kondicija:
Tehnika:

>>> Celoten opis in GPS track … >>>

Crni-vrh-vzponScreen Shot 2014-10-07 at 22.25.16Polhov-gradecLjubljana-Polhov_Gradec-rni_vrh-Selo_nad_PG-Ljubljana20141007-2-xq5v5t