1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 glasov, povprečje: 4,00 od 5)


Loading...Na tem mestu bom naknadno dodal test za Quad Lock nosilec telefona za kolo. Trenutno je še v fazi testiranja in pridobivanja informacij. Spodaj si pa lahko ogledate kako izgleda testno okolje 😉

 

 

GPS naprava ali mobitel, kaj uporabljati na kolesu?
Po dolgoletni uporabi Garminovih GPS naprav serije Oregon sem se odločil, da želim nekaj več. Želim takoj po zaključeni turi prenesti track na Stravo, želim imeti “Turn by turn” navigacijo, želim imeti pregled vseh svojih prevoženih rut, želim enostavno naložiti track drugega uporabnika in vse to po možnosti brez uporabe računalnika.

“Najbližje” mojim željam in potrebam so se izkazale naprave serij Garmin Edge810, Garmin Edge1000 in Mio Cyclo 505. Poudarjam najbližje, ker nobena izmed testiranih naprav ni ponujala vesega, ni bila enostavna za uporabo in ni delala tekoče brez napak. Cene so pa od 400 EUR navzgor.

Na koncu se je izkazalo, da je mojim zahtevam še najbližje iPhone, ki tudi ima dve pomanjkljivosti ampak te niso tako pomembne, da ga ne bi mogel uporabljat za zgoraj omenjene potrebe. Prva je GPS čip, ki ni tako natančen kot v namenski napravi ampak v eni sezoni testiranja nisem nobenkrat imel težav s slabim signalom . Druga je baterija. Spodaj bom opisal kako sem rešil to težavo.

SE NADALJUJE (kmalu)…